Schilderijen Schoonmaken Atelier Boeijink, Boekel, Van der Knaap Schilderijenrestauratie te Haarlem

Ontvangst/afgifte bewijs (PDF)


Schilderijen schoonmaken op Facebook  Schilderijen schoonmaken op Instagram  Schilderijen schoonmaken op LinkedIn

Restauratie atelier


Boeijink, Boekel, Van der Knaap Schilderijenrestauratie
Tingietersweg 87
2031 ER   HAARLEM

telefoon: 023 5514993
mobiel:   06 51879237 (Rob Boekel)
mobiel:   06 48860065 (Femke van der Knaap)
e-mail:    atelier@schilderijenrestaurator.nl
website:  https://www.schilderijenrestaurator.nl
Kvk nr.:   33169480 te Haarlem

Het restauratie atelier is geopend van maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur.
Soms werken wij op locatie, wij raden u aan eerst contact met ons op te nemen voor een
afspraak.
Het atelier bevindt zich buiten de stad in de Waarderpolder ten oosten van Haarlem en is vanuit alle richtingen makkelijk bereikbaar. Er is voldoende vrije parkeerruimte bij ons atelier.

Locatie en route in Google Maps
 Schilderijen restauratie atelier Boeijink, Boekel, Van der Knaap Nico Boeijink Rob Boekel Femke van der Knaap

Nico Boeijink

Schilderijen- en polychromierestaurator
- Opgenomen in het restauratorenregister  www.restaurator.nl
- Lid van: Is vanaf 1980 werkzaam als schilderijenrestaurator voor musea, bedrijfscollecties en particulieren. Hij werkt van 1987 tot april 2003 drie dagen per week als consulent behoud en beheer/restaurator bij de stichting Museaal en Historisch Perspectief Noord-Holland. In deze functie is hij projectleider van grote conserveringsprojecten voor de musea in Noord-Holland en is hij verantwoordelijk voor de kwaliteit van de werkzaamheden van de schilderijenrestauratoren.


Rob Boekel

Schilderijenrestaurator
- Opgenomen in het restauratorenregister  www.restaurator.nl
- Lid van: Rob Boekel werkt van 1993 tot 2003 eveneens bij Museaal & Historisch Perspectief Noord-Holland als conserveringsmedewerker. In deze funktie is hij uitvoerder van grote preserveringsprojecten en geeft hij leiding aan de behoudsmedewerkers. Daarnaast conserveert en restaureert hij vele schilderijen voor de musea in Noord-Holland.
Opleiding: 1978 - 1983 Gerrit Rietveld Academie Amsterdam afdeling schilderen/grafiek, tijdens en daarna verdieping in technische aspecten van de oude en moderne schilderkunst.


Femke van der Knaap MA|PD Res.

Schilderijenrestaurator
- Lid van: In 2011 heeft Femke van der Knaap de Master Conservering en Restauratie van Cultureel Erfgoed (afstudeerrichting Schilderijen) behaald. Na een tweejarig post initieel traject bij Stichting Restauratie Atelier Limburg (SRAL) en Boeijink & Boekel Schilderijenrestauratie is zij in 2013 afgestudeerd als schilderijenrestaurator aan de Universiteit van Amsterdam.


lijn

Samenwerking

Om de continuïteit bij omvangrijke projecten te waarborgen werken wij nauw samen met andere schilderijenrestauratoren en beschikken wij over een uitgebreid netwerk van restauratoren uit de verschillende disciplines. Veel ervaring is opgedaan in de multidisciplinaire samenwerking met papier-, meubel- en textielrestauratoren.

Wij beschikken over een uitgebreid netwerk van restauratoren uit de verschillende disciplines waardoor wij niet alleen in staat zijn uw schilderijencollectie op hun conserveringsbehoefte te inventariseren, maar kunnen we een team samenstellen die de staat van uw gehele collectie kan inventariseren. Bij grotere collecties wordt een zogenaamde quick scan gemaakt zodat er in korte tijd een globale toestandsbeschrijving van uw collectie kan worden gemaakt.


lijn

Overige informatie

De website van het restauratie atelier van Boeijink, Boekel, Van der Knaap geeft informatie over schilderijen conservering, restauratie, preventieve conservering, collectie management, behoud en beheer, onderhoud, verflaagproblemen, inlijstingen enzovoort.

Meer informatie over het behoud en beheer van schilderijen is te vinden op de pagina schilderijen-onderhoud.

De pagina behandelde collecties geeft een overzicht van de instellingen waarvoor wij schilderijen collecties geheel of gedeeltelijk behandeld hebben.

Op de pagina actueel worden enkele voorbeelden getoond van actuele en recent afgeronde behandelingen.

Restauratie atelier
Tingietersweg 87
2031 ER Haarlem

+31 (0)23 5514993
atelier@schilderijenrestaurator.nl
schilderijenrestaurator.nl

Locatie/route »


Social Media

Schilderijen schoonmaken op Facebook  Schilderijen schoonmaken op Instagram  Schilderijen schoonmaken op LinkedIn
lijn